Ανισομαστία

Ανισομαστία

Είναι γνωστό πως δεν υφίσταται απόλυτη συμμετρία στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου ο ένας μαστός είναι εμφανώς πιο μικρός ή πιο μεγάλος σε σχέση με τον άλλο μαστό, γεγονός που δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα ιδίως σε νεαρές γυναίκες για τις οποίες ο μαστός αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Όλες οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανισομαστίας.

Επέμβαση

Στις περιπτώσεις αυτές, το κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί μείωση, αύξηση ή /και ανόρθωση στον ένα μαστό και πιθανά επιπλέον παρέμβαση και στον άλλο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο αρμονικό. Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία σε καλά οργανωμένο νοσοκομείο. Οι εγχειρητικές τεχνικές και η διάρκεια της αναισθησίας ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση.

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Άμεσα μετεγχειρητικά υπάρχει οίδημα, πιθανές εκχυμώσεις, πόνος και ευαισθησία στο στήθος που αντιμετωπίζονται με παυσίπονα. Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν το αιμάτωμα, τη φλεγμονή και την προσωρινή διαταραχή της αισθητικότητας της θηλής. Η επάνοδος στην εργασία μπορεί να γίνει σε λίγες ημέρες και στο γυμναστήριο σε 3-4 εβδομάδες. Οι ουλές θα ωριμάσουν και θα εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου ενώ η ασθενής οφείλει να ακολουθήσει προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες για την περιποίησή τους.

Κίνδυνοι-Επιπλοκές

Φλεγμονή, αιμάτωμα, σέρομα (συλλογή υγρού), διαταραχή της αισθητικότητας των θηλών είναι μερικές από τις πιθανές επιπλοκές. Η σωστή εγχειρητική τεχνική και η συμμόρφωση της ασθενούς στις μετεγχειρητικές οδηγίες της ιατρού μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους και να συμβάλλουν σε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Γυναίκα

Μέλη του σώματος

Μαστός

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Ανάλογα με την περίπτωση

Νοσηλεία: Ανάλογα με την περίπτωση

Αναισθησία: Ανάλογα με την περίπτωση

Χρόνος Ανάρρωσης: Ανάλογα με την περίπτωση

Αποτέλεσμα: 

Μια αισθητική ισορροπία ανάμεσα στους δυο μαστούς της γυναίκας.

 

Άλλες Υπηρεσίες