Ανόρθωση Φρυδιών

Ανόρθωση φρυδιών

Τα σημάδια της γήρανσης πολλές φορές γίνονται αντιληπτά από την περιοχή των φρυδιών και του μετώπου. Τα πεσμένα φρύδια κάνουν το άτομο να μοιάζει μονίμως κουρασμένο και θλιμμένο και οι ρυτίδες του μετώπου το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο από ότι είναι. Η ενδοσκοπική ανόρθωση των φρυδιών είναι η απάντηση για ένα πιο ανανεωμένο και ξεκούραστο βλέμμα.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Ασθενείς που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα πεσμένα φρύδια και τις εγκάρσιες ρυτίδες του μετώπου καθώς και τις ρυτίδες του μεσοφρύου. Θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να μην αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Χειρουργείο

Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε καλά οργανωμένο νοσοκομείο. Είναι απαραίτητη η χρήση ενδοσκοπίου που συνδέεται με μόνιτορ καθώς και ειδικών εργαλείων. Γίνονται 4-5 μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής. Οι τομές είναι μικρές (1-2 cm) και δεν είναι ορατές. Ακολουθεί η ανόρθωση και η στερέωση του μετώπου και των φρυδιών σε νέα θέση. Στο ίδιο χειρουργείο μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική/λίφτινγκ για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Αίσθημα τάσης στην περιοχή και άλγος που αντιμετωπίζονται με παυσίπονα. Οίδημα και εκχυμώσεις σταδιακά υποχωρούν. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 10 ημέρες. Επάνοδος στην εργασία σε 10 ημέρες και στο γυμναστήριο σε 4 εβδομάδες. Έντονη σωματική δραστηριότητα και έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγονται για 3-4 εβδομάδες. Στο σημείο των τομών μπορεί να παρουσιαστεί απώλεια μαλλιών η οποία είναι παροδική.

Kίνδυνοι – Επιπλοκές

Οι επιπλοκές δεν είναι συχνές αλλά θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψιν. Αιμάτωμα, φλεγμονή, τραυματισμός νεύρων της περιοχής που ελέγχουν την άνοδο των φρυδιών, παροδική απώλεια μαλλιών στις θέσεις των τομών. Οι επιπλοκές ελαχιστοποιούνται με τον συνδυασμό της σωστής τεχνικής και της τήρησης των μετεγχειρητικών οδηγιών.

Συνοπτικά

Άλλες Υπηρεσίες