Ανόρθωση Λαιμού

Ανόρθωση λαιμού

Η επίδραση της βαρύτητας, της ηλιακής ακτινοβολίας και της απώλειας του κολλαγόνου και της ελαστίνης με την πάροδο του χρόνου είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση των σημείων της γήρανσης. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, το πρόσωπο χάνει το περίγραμμά του ενώ γίνεται εμφανής η περίσσεια δέρματος και λίπους στο λαιμό.

Κατάλληλες Υποψήφιες

Γυναίκες που το δέρμα τους έχει χάσει τον τόνο και την ελαστικότητά του με συνέπεια το πρόσωπο να μην έχει περίγραμμα. Επίσης έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις που υπάρχει περίσσεια λίπους και δέρματος κυρίως στην περιοχή κάτω από το πηγούνι, κάτι που ενοχλεί ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Επέμβαση

Πραγματοποιείται σε καλά οργανωμένο νοσοκομείο. Οι τομές γίνονται πίσω από τα αυτιά και επεκτείνονται προς το τριχωτό της κεφαλής. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επεκταθούν μπροστά στο λοβό του αυτιού ή/και κάτω από το πηγούνι. Αφού παρασκευαστεί και ανασπαστεί το δέρμα, αναρροφάται το λίπος και οι μυς ράβονται και επαναφέρονται στην αρχική τους θέση. Εξαιρείται η περίσσεια του δέρματος το οποίο στη συνέχεια συρράπτεται. Τοποθετούνται λεπτές παροχετεύσεις(σωληνάκια) για την περίσσεια αίματος ή ορώδους υγρού. Η ανόρθωση λαιμού μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική ή ρυτιδεκτομή για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Οίδημα και εκχυμώσεις στην περιοχή είναι συνηθισμένη εικόνα αλλά υποχωρούν σταδιακά στις επόμενες ημέρες. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται σε 2-3 ημέρες. Η ασθενής επανέρχεται στην εργασία της σε 10-12 ημέρες.

Κίνδυνοι - Επιπλοκές

Αιμάτωμα, φλεγμονή, προσωρινή υπολειτουργία των νεύρων της περιοχής, διαταραχές της επούλωσης του τραύματος στην οποία επιβαρυντικοί παράγοντες είναι το κάπνισμα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Συνοπτικά

Άλλες Υπηρεσίες