Ανόρθωση Μαστών

Ανόρθωση Μαστών

Η ανόρθωση στήθους ή αλλιώς μαστοπηξία, είναι η χειρουργική διαδικασία με την οποία οι πτωτικοί μαστοί ανορθώνονται με την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και την επανατοποθέτηση της θηλής και του μαζικού αδένα στη νέα θέση. Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η βαρύτητα, η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος είναι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην χαλάρωση και την πτώση του στήθους. Το στήθος ξαναγίνεται στητό και πιο νεανικό ενώ στο ίδιο χειρουργείο είναι δυνατό να μειωθεί και το μέγεθος της θηλαίας άλω (σκουρόχρωμη περιοχή γύρω από τη θηλή). Σε ορισμένες περιπτώσεις αν είναι επιθυμητή και η αύξηση του μεγέθους του στήθους, μαζί με την ανόρθωση μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και τοποθέτηση σιλικόνης.

Κατάλληλες Υποψήφιες

Γυναίκες με πτωτικούς μαστούς που επιθυμούν να αποκτήσουν στητό στήθος. Οι εγκυμοσύνες και οι μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Χειρουργείο

Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε καλά οργανωμένο νοσοκομείο. Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού, το μέγεθος της θηλαίας άλω και ο βαθμός της πτώσης είναι παράγοντες που συνυπολογίζονται όταν πρόκειται να επιλεχθεί η κατάλληλη τεχνική. Επομένως, οι ουλές μπορεί να περιορίζονται γύρω από τη θηλαία άλω ή να επεκτείνονται προς τα κάτω μέχρι την υπομάστιο πτυχή. Τοποθετούνται μία παροχέτευση σε κάθε μαστό για τη συλλογή περίσσειας αίματος ή άλλων υγρών. Σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται ταυτόχρονα και η τοποθέτηση σιλικόνης.

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Άμεσα μετεγχειρητικά υπάρχει οίδημα, πιθανές εκχυμώσεις, πόνος και ευαισθησία στο στήθος που αντιμετωπίζονται με παυσίπονα. Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν το αιμάτωμα, τη φλεγμονή και την προσωρινή διαταραχή της αισθητικότητας της θηλής. Η επάνοδος στην εργασία μπορεί να γίνει σε λίγες ημέρες και στο γυμναστήριο σε 3-4 εβδομάδες. Οι ουλές θα ωριμάσουν και θα εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου ενώ η ασθενής οφείλει να ακολουθήσει προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες για την περιποίησή τους.

Κίνδυνοι-Επιπλοκές

Φλεγμονή, αιμάτωμα, σέρομα (συλλογή υγρού), διαταραχή της αισθητικότητας των θηλών είναι μερικές από τις πιθανές επιπλοκές. Η σωστή εγχειρητική τεχνική και η συμμόρφωση της ασθενούς στις μετεγχειρητικές οδηγίες της ιατρού μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους και να συμβάλλουν σε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Γυναίκα

Μέλη του σώματος

Μαστός

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: 1-3 ώρες

Νοσηλεία: 1-2 ημέρες

Αναισθησία: Γενική

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγες ημέρες

Αποτέλεσμα: 

Το στήθος είναι ανορθωμένο, πιο γεμάτο και πιο στητό. Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν μόνιμα αν και οι πολλαπλές εγκυμοσύνες και οι αυξομειώσεις του βάρους μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος και το σχήμα των μαστών.

Άλλες Υπηρεσίες