Ανόρθωση Μηρών και Γλουτών

Ανόρθωση Μηρών και Γλουτών

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα περιστατικά που αναζητούν να αποκτήσουν ένα πιο θηλυκό και καλοσχηματισμένο σώμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχή των γλουτών. Στην περιοχή αυτή, μπορεί να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθος των γλουτών και να επιτευχθεί συγχρόνως η ανόρθωσή τους. Οι διαθέσιμες τεχνικές είναι η κλασσική επέμβαση της ανόρθωσης (Buttock Lift) ενώ η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης με τη λιπογλυπτική και τη λιποανακύκλωση είναι νεότερες τεχνικές. Ανάλογα με την κλινική εικόνα της ασθενούς , μπορεί να γίνει και συνδυασμός των ανωτέρω τεχνικών.

Κατάλληλες Υποψήφιες

Γυναίκες που επιθυμούν να αλλάξουν το σχήμα, το μέγεθος και την προβολή των γλουτών τους και να αποκτήσουν μια πιο ‘’θηλυκή’’ εικόνα. Οι ασθενείς πρέπει να μην αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να έχουν κατανοήσει πλήρως και αποδεχτεί όλες τις φάσεις που θα περάσουν μετεγχειρητικά μέχρι να επιτευχθεί το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμούν.

Χειρουργείο

Πραγματοποιείται σε καλά οργανωμένο νοσοκομείο.

Λιπογλυπτική

Έχει καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ασθενών με καλή ποιότητα δέρματος που δεν είναι χαλαρό και οι οποίες παρουσιάζουν εντοπισμένη εναπόθεση λίπους. Η αφαίρεση του λίπους από την έξω επιφάνεια των μηρών δημιουργεί την αίσθηση της ανόρθωσης. Στην περίπτωση αυτή, οι ουλές είναι ανεπαίσθητες και το αισθητικό αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό. Αν η αύξηση του όγκου είναι ένα επιπλέον ζητούμενο, τότε το λίπος που προηγουμένως είχε αφαιρεθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του όγκου των γλουτών (Λιποανακύκλωση). Στην περίπτωση αυτή, επειδή ένα ποσοστό λίπους θα απορροφηθεί, καλό είναι να γίνεται αρχικά μια υπερδιόρθωση. Μία άλλη λύση θα ήταν η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Ανόρθωση Γλουτών (ή Βuttock lift)

Εφαρμόζεται σε ασθενείς που έχουν μεγάλη περίσσεια δέρματος το οποίο επιπλέον είναι και χαλαρό. Στην επέμβαση αυτή, οι τομές είναι μεγάλες και τοποθετούνται στο άνω και έξω όριο των γλουτών επιμήκως. Απαραίτητη η τοποθέτηση παροχετεύσεων(μία σε κάθε γλουτό) για την συλλογή της περίσσειας αίματος ή ορώδους υγρού.

Ενθέματα Σιλικόνης

Τοποθετούνται σε ασθενείς με καλή ποιότητα δέρματος που επιθυμούν να αυξήσουν τον όγκο και την προβολή των γλουτών. Μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση αν κριθεί απαραίτητο. Η τομή για την τοποθέτησή τους γίνεται στο άνω άκρο της μεσογλουτιαίας σχισμής, σε θήκη που δημιουργείται μεταξύ των στιβάδων του Μ. γλουτιαίου μυός, έχει μήκος 4-5 cm και είναι ανεπαίσθητη αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της επούλωσης. Η σιλικόνη που χρησιμοποιείται είναι διαφορετικής υφής από τη σιλικόνη που τοποθετείται στα ενθέματα στήθους. Στην αφή, οι γλουτοί μετά την τοποθέτηση σιλικόνης δίνουν την αίσθηση ότι είναι πολύ γυμνασμένοι.

Αύξηση γλουτών με υαλουρονικό οξύ

Έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια στη φαρέτρα του πλαστικού χειρουργού. Πρόκειται για βραδέως βιοδιασπώμενο υαλουρονικό οξύ το οποίο εγχύεται με σκοπό την αύξηση του μεγέθους και της προβολής των γλουτών.

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρχουν οίδημα και εκχυμώσεις τα οποία σταδιακά θα υποχωρούν. Στην περίπτωση της ανόρθωσης γλουτών (Buttock lift) ο ασθενής επιστρέφει στη εργασία του μετά από 12-15 ημέρες αλλά η πλήρης υποχώρηση του οιδήματος είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία και ολοκληρώνεται περίπου σε 12 εβδομάδες. Απαραίτητη η χορήγηση αντιβιοτικής αγωγής και παυσίπονων για τουλάχιστον 7-10 ημέρες. Ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να φοράει ένα ειδικό κορσέ για 4 εβδομάδες. Στην περίπτωση της λιπογλυπτικής και των ενθεμάτων, ο πόνος είναι ηπιότερος και η ανάρρωση ταχύτερη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του περίπου σε μια εβδομάδα και θα μπορεί να καθίσει μετά από 48 ώρες. Ο ειδικός κορσές πρέπει να φορεθεί για 4-6 εβδομάδες. Επιστροφή στο γυμναστήριο σε 6 εβδομάδες, σε όλες τις περιπτώσεις. Επιπλέον στην περίπτωση των ενθεμάτων, το μετεγχειρητικό οίδημα ελαττώνεται σταδιακά και η τελική εικόνα γίνεται αντιληπτή μετά από περίπου 3 μήνες

Κίνδυνοι - Επιπλοκές

Αιμάτωμα, φλεγμονή, παροδική μείωση της αισθητικότητας, ασυμμετρία, ουλές και διαταραχές της επούλωσης των τραυμάτων, επιπλοκές που ελαχιστοποιούνται αν ο ιατρός είναι σχολαστικός και ακριβής στους χειρισμούς και επιλέξει την κατάλληλη-κατά περίπτωση- τεχνική και αν ο ασθενής ακολουθήσει πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες. Οι ουλές που εγκαταλείπει η ανόρθωση γλουτών (buttock lift) είναι ορατές αλλά εξασθενούν καθώς ωριμάζουν με την πάροδο του χρόνου. Η ασθενής οφείλει να γνωρίζει πως η αντίδραση του κάθε οργανισμού στο τραύμα είναι διαφορετική και η τελική διαμόρφωση της ουλής εξαρτάται από την ίδια και από τις οδηγίες που θα πρέπει να εφαρμόσει. Στις περιπτώσεις της λιπογλυπτικής και των ενθεμάτων οι ουλές είναι σχεδόν αδιόρατες. Μια σπάνια επιπλοκή είναι η αλλαγή της θέσης του ενθέματος οπότε και χρειάζεται επανεπέμβαση. Αντιθέτως η φλεγμονή και διάνοιξη του τραύματος μετά από τοποθέτηση σιλικόνης είναι μια επιπλοκή που μπορεί να συμβεί συχνότερα και για την οποία ο ασθενής οφείλει να είναι προετοιμασμένος.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Γυναίκα

Μέλη του σώματος

Γλουτοί
Μηροί

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Εξαρτάται από τον τύπο της επέμβασης

Νοσηλεία: 1-3 ημέρες. Εξαρτάται από τον τύπο της επέμβασης

Αναισθησία: Γενική

Χρόνος Ανάρρωσης: Εξαρτάται από τον τύπο της επέμβασης

Αποτέλεσμα: 

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα αρκεί να μην υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Οι ασθενείς αισθάνονται πιο ελκυστικές και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η αφή είναι φυσική σε όλες τις περιπτώσεις εκτός των ενθεμάτων που δίνουν την αίσθηση ότι οι μυς της περιοχής είναι πολύ γυμνασμένοι. Στην περίπτωση της κλασσικής ανόρθωσης των γλουτών, η μετεγχειρητική πορεία είναι επώδυνη και απαιτεί υπομονή από την πλευρά του ασθενούς και άριστη συνεργασία με τον ιατρό του.

Άλλες Υπηρεσίες