Αυξητική Χειλιών

Αυξητική Χειλιών

Τα χείλη αποτελούν για τις γυναίκες σημείο γοητείας και έκφρασης της θηλυκότητας. Για αυτό το λόγο ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν ζουμερά χείλη με όμορφο περίγραμμα και προβολή.

Κατάλληλες Υποψήφιες

Γυναίκες που έχουν λεπτά χείλη και επιθυμούν να αποκτήσουν όγκο, γυναίκες με ασυμμετρία στα χείλη τους, που θέλουν να αποκτήσουν ένα όμορφο περίγραμμα, να βελτιώσουν την εμφάνιση των λεπτών ρυτίδων γύρω από το στόμα και να εξαλείψουν τα σημάδια της γήρανσης στα χείλη. Πρέπει να γίνει κατανοητό από τις υποψήφιες πως η ομορφιά του προσώπου σχετίζεται πιο πολύ με την αρμονία των χαρακτηριστικών μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει πως τα σαρκώδη χείλη δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και πως για να είναι αισθητικά άψογο το αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η συνεργασία ιατρού και ασθενή. Επομένως, έστω και μια μικρή αύξηση του όγκου σε ένα πρόσωπο με λεπτά χαρακτηριστικά μπορεί να προσδώσει θηλυκότητα και ένα αισθησιακό και αρμονικό αποτέλεσμα.

Διαδικασία

Το πιο ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται για την αυξητική χειλιών είναι το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος.

Υαλουρονικό Οξύ

Είναι απαραίτητη η αναισθησία της περιοχής, η οποία γίνεται στο βλεννογόνο του στόματος σε συγκεκριμένες θέσεις. Υπάρχουν έτοιμα σκευάσματα υαλουρονικού που περιέχουν και ξυλοκαϊνη, δηλαδή τοπικό αναισθητικό. Η εφαρμογή γίνεται αργά και προσεκτικά για μεγαλύτερο έλεγχο του υλικού που εγχύεται και για μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά. Μετά την εφαρμογή τα χείλη θα είναι ελαφρώς πρησμένα. Το οίδημα θα υποχωρήσει στις επόμενες ώρες. Επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα οπότε μπορεί να χρειαστεί να προστεθεί επιπλέον υλικό.

Αυτόλογο Λίπος

Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται λίπος της ίδιας της ασθενούς το οποίο έχει συλλεχθεί από μια περιοχή του σώματός της με περίσσεια, π.χ. την κοιλιά ή τους γλουτούς. Στη συνέχεια το υλικό υφίσταται φυγοκέντρηση και μετά από επεξεργασία μπορεί να τοποθετηθεί στα χείλη. Η πρακτική αυτή είναι ασφαλής καθώς χρησιμοποιείται υλικό της ιδίας της ασθενούς και συνήθως συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση. Τα χείλη θα είναι πρησμένα για τις επόμενες ώρες. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι πως το λίπος απορροφάται σχετικά γρήγορα και θα χρειαστεί επανάληψη της μεθόδου.

Αντενδείξεις

Ενεργός φλεγμονή στην περιοχή, η λήψη φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ακμής, άτομα με νόσο του συνδετικού ιστού ή νόσο του κολλαγόνου (αν πρόκειται να προστεθεί υαλουρονικό).

Ανάρρωση

Και στις δυο περιπτώσεις, μετά την εφαρμογή τα χείλη θα είναι ελαφρώς πρησμένα. Το πρήξιμο ωστόσο υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Μη επεμβατικές

Μέλη του σώματος

Χείλη

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Λίγα λεπτά

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγες ώρες

Αποτέλεσμα: 

Τα αποτελέσματα διαρκούν έως 1 έτος. Η νέα εικόνα θα είναι όμορφα και ζουμερά χείλη χωρίς υπερβολές που θα ταιριάζουν στο πρόσωπό σας ενώ δεν θα υπάρχει αλλαγή στον τρόπο που θα τα αισθάνεστε.

Άλλες Υπηρεσίες