Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Πρόκειται για την χειρουργική διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από το άνω ή/και το κάτω βλέφαρο. Σε κάθε περίπτωση μετά το χειρουργείο, το βλέμμα δείχνει πιο ξεκούραστο, πιο φρέσκο και πιο νεανικό.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Η επέμβαση είναι κατάλληλη για γυναίκες ή άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές "σακούλες" στα κάτω βλέφαρα που τους κάνουν να δείχνουν μεγαλύτεροι από την ηλικία τους και κουρασμένοι. Επίσης, όσοι νιώθουν πως το άνω βλέφαρο είναι "πεσμένο" και "βαρύ" με αποτέλεσμα το βλέμμα τους να είναι μονίμως κουρασμένο ή θλιμμένο. Επιπλέον, άτομα που δυσκολεύονται να δουν λόγω της περίσσειας του δέρματος του άνω βλεφάρου είναι ιδανικοί υποψήφιοι.

Χειρουργείο

Άνω βλεφαροπλαστική

Γίνεται σε καλά οργανωμένο ιατρικό χώρο με τοπική αναισθησία. Μετά από προσεκτικό σχεδιασμό, αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος στο άνω βλέφαρο και πιθανά λίπος από την εσωτερική πλευρά του βλεφάρου. Η τομή οφείλει να είναι ακριβώς πάνω στην πτυχή που φυσιολογικά κάνει το άνω βλέφαρο ώστε να μην είναι εμφανής.

Κάτω βλεφαροπλαστική

Στην περίπτωση αυτή, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από το κάτω βλέφαρο. Η τομή γίνεται λίγα χιλιοστά κάτω από τις βλεφαρίδες και εκτείνεται μέχρι την έξω επιφάνεια του βλεφάρου. Σε νέα άτομα που δεν υπάρχει ιδιαίτερη περίσσεια δέρματος η τομή μπορεί να γίνει από την έσω επιφάνεια του βλεφάρου. Με την τεχνική αυτή δεν υπάρχουν ουλές εξωτερικά και συγχρόνως αφαιρείται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, η οποία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία των "σακούλων".

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Άμεσα μετεγχειρητικά, εμφανίζονται οίδημα και εκχυμώσεις οι οποίες σταδιακά υποχωρούν. Ήπιο άλγος που αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες οπότε μπορεί να φορεθεί ακίνδυνα και Make-up. Επάνοδος στις εργασιακές υποχρεώσεις υπολογίζεται μετά από 5-10 ημέρες (εξαρτάται από το χειρουργείο και τη φύση της εργασίας). Ο ασθενής μπορεί να ξαναρχίσει τις αθλητικές δραστηριότητες του σε 3 εβδομάδες.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Άντρας
Γυναίκα

Μέλη του σώματος

Βλέφαρα

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: 30-40 λεπτά για τα άνω, περίπου μια ώρα για τα κάτω βλέφαρα.

Νοσηλεία: Ο ασθενής εξέρχεται του νοσοκομείου την ίδια ημέρα.

Αναισθησία: Τοπική για τα άνω βλέφαρα. Μέθη ή Γενική για τα κάτω βλέφαρα.

Χρόνος Ανάρρωσης: 5-10 ημέρες.

Αποτέλεσμα: 

Σε κάθε περίπτωση μετά το χειρουργείο, το βλέμμα δείχνει πιο ξεκούραστο, πιο φρέσκο και πιο νεανικό.