Βραχιονοπλαστική

βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία με την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος από την έσω επιφάνεια του βραχίονα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατό να γίνει και λιποαναρρόφηση στην περιοχή ώστε να σμιλευτούν τα μπράτσα και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα να είναι αρτιότερο.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Η διαδικασία αφορά γυναίκες και άνδρες που παρά την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση η εικόνα των χαλαρών μπράτσων δεν βελτιώνεται. Η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή μπορεί να οφείλεται στην απώλεια πολλών κιλών, στη διαδικασία της γήρανσης οπότε το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και σε κληρονομικούς παράγοντες. Οι υποψήφιοι θα ήταν καλό αν έχουν ένα σταθερό βάρος (χωρίς αξιοσημείωτες αυξομειώσεις) και να μην είναι υπέρβαροι.

Χειρουργείο

Στη βραχιονοπλαστική η οποία πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία σε καλά οργανωμένο νοσοκομείο, η περίσσεια των ιστών του βραχίονα αφαιρείται και το δέρμα συρράπτεται. Η τομή ξεκινά από το ύψος της μασχάλης και φτάνει συνήθως στην έσω επιφάνεια του αγκώνα, ώστε να είναι λιγότερο ορατή. Σε κάποιες περιπτώσεις προηγείται λιποαναρρόφηση της περιοχής για την αφαίρεση της περίσσειας του λίπους. Μία παροχέτευση (σωληνάκι) τοποθετείται σε κάθε βραχίονα για την συλλογή περίσσειας αίματος ή ορώδους υγρού. Τοποθετείται πιεστική επίδεση μετά το πέρας του χειρουργείου που βοηθά στη μείωση του οιδήματος.

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Άμεσα μετεγχειρητικά υπάρχουν οίδημα και πιθανές εκχυμώσεις στην περιοχή, που υποχωρούν σταδιακά στις επόμενες ημέρες. Συνιστάται η λήψη αντιβιοτικής αγωγής και παυσίπονων. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται σε 1-2 ημέρες. Επάνοδος σε εργασιακές υποχρεώσεις σε 5-7 ημέρες και στις αθλητικές δραστηριότητες σε 4 εβδομάδες. Συνιστάται η τοποθέτηση ειδικού επιδέσμου που βοηθά στη διατήρηση του σχήματος και μεγιστοποιεί το αισθητικό αποτέλεσμα καθώς μειώνει αισθητά και το μετεγχειρητικό οίδημα.

Κίνδυνοι-Επιπλοκές

Σχηματισμός αιματώματος, φλεγμονή, παροδική διαταραχή της αισθητικότητας της περιοχής. Η ουλή θα συνεχίσει να ωριμάζει και να βελτιώνεται μέσα στον επόμενο χρόνο και αν ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες της ιατρού, οι δυσχρωσίες και η πάχυνση της ουλής μπορούν να αποφευχθούν.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Άντρας
Γυναίκα

Μέλη του σώματος

Βραχίονες

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: 1.5 - 3 ώρες

Νοσηλεία: Μία ημέρα

Αναισθησία: Γενική

Χρόνος Ανάρρωσης: 5-7 ημέρες

Αποτέλεσμα: 

Η βελτίωση στο σχήμα και στο περίγραμμα των βραχιόνων μετά το χειρουργείο, είναι εντυπωσιακή και το τελικό αποτέλεσμα είναι αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα. Το αποτέλεσμα είναι σχετικά μόνιμο αρκεί να διατηρηθεί σταθερό το βάρος (και σε φυσιολογικά πλαίσια) και να υιοθετηθεί ένας υγιεινός τρόπος διαβίωσης.