Επαναδιαμόρφωση Σώματος (μετά από εγκυμοσύνη)

Επαναδιαμόρφωση Σώματος (μετά από εγκυμοσύνη)

Η γέννηση ενός παιδιού είναι από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Η ανατροφή του από την άλλη, απαιτεί πολύωρη και ουσιαστική ενασχόληση. Με τον τρόπο αυτό πολλές γυναίκες παραμελούν τον εαυτό τους γιατί ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός και γιατί το μεγάλωμα των παιδιών είναι πάνω από όλα. Όπως και να έχει, οι εγκυμοσύνες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο σώμα. Χαλαρό δέρμα, ραγάδες, πτώση των μαστών, κοιλιά πλαδαρή. Μην ξεχνάτε πως η επαναδιαμόρφωση ενός σώματος μετά από εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει όποτε εσείς το επιθυμήσετε. Εξάλλου η γυναίκα πρέπει να φροντίζει το σώμα της και την εμφάνισή της. Μια παραμελημένη εικόνα αντανακλά παντού, στην εργασία, στις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις με τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Η γυναίκα το οφείλει στον εαυτό της να διορθώσει τις ατέλειες που ακόμα και η δίαιτα ή η άσκηση δεν μπορούν.

Κατάλληλες Υποψήφιες

Κάθε μητέρα που θέλει να διορθώσει τα σημάδια που άφησε η εγκυμοσύνη στο σώμα της. Το να αποφασίσει μια γυναίκα-μητέρα να ασχοληθεί με τον εαυτό της δεν είναι ματαιότητα, ούτε εγωκεντρισμός. Είναι μια πράξη αγάπης και σεβασμού απέναντι στην ίδια. Η ανανέωση στο πρόσωπο ή στο σώμα θα της δώσουν αυτοπεποίθηση και θα της ανεβάσουν τη διάθεση και την ψυχολογία. Αρκεί απλά να πιστέψει πως το αξίζει. Είναι απαραίτητο να έχουν περάσει 9-12 μήνες από την εγκυμοσύνη και η υποψήφια να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες.

Χειρουργείο

Ανόρθωση μαστών με ή χωρίς ένθεμα (σιλικόνη), μειωτική μαστών, αυξητική μαστών, κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση, είναι οι πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις για επαναδιαμόρφωση σώματος μετά από εγκυμοσύνη.

Κυτταρίτιδα - Χαλάρωση Δέρματος

Ραγάδες

Τι είναι οι ραγάδες; Η διάταση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά από μεγάλη αύξηση σωματικού βάρους οδηγούν σε αποκοκκίωση των μαστοκυττάρων και στη συνέχεια σε διάσπαση των ελαστικών ινών στην περιοχή της κοιλιάς. Οι κολλαγόνες ίνες παρουσιάζονται λεπτυσμένες και συγκεντρωμένες σε δεσμίδες στο θηλώδες χόριο. Η επιδερμίδα της περιοχής είναι επίσης λεπτυσμένη. Η όλη διαδικασία, εγκαταλείπει μια ουλή που στην αρχή είναι κόκκινη και στη συνέχεια θα ωριμάσει και θα ασπρίσει. Ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν και στη περιοχή των μηρών καθώς και στους γλουτούς καθώς και στο στήθος μετά από εγκυμοσύνη. Ο ακριβής παθοφυσιολογικός μηχανισμός παραμένει ασαφής ενώ η κληρονομικότητα πιστεύεται πως παίζει κάποιο ρόλο.

Ανάρρωση ανάλογα με τη περίπτωση

Ανάλογα με την τεχνική και το σημείο που θέλει να διορθώσει η γυναίκα, αλλάζει και η ανάρρωση της. Η εφαρμογή των Laser μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση των ραγάδων καθώς δημιουργείται μια θερμική βλάβη στην περιοχή που λειτουργεί ως ερέθισμα για την δημιουργία νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Το δέρμα αποκτά βελτιωμένη όψη και είναι πιο σφιχτό. Οι θεραπείες γίνονται με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων και ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση. Η αντιμετώπιση των ραγάδων γίνεται καλύτερα όταν είναι κόκκινες, δηλαδή όταν έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα.

Επίσης, η κοιλιοπλαστική μπορεί να ελαττώσει τις ραγάδες και να καλυτερεύσει την εμφάνισή τους.

Αποτελεσματική είναι και η χρήση συσφικτικών παραγόντων ή/και ρόλερ. Το ρόλερ (SKIN NEEDLING) είναι ένα εργαλείο με πολλαπλές μικροσοκοπικές ακίδες που όταν εφαρμόζεται δημιουργεί τραυματισμούς στο δέρμα της περιοχής, αναγκάζοντας τον οργανισμό να παράγει νέες κολλαγόνες και ελαστικές ίνες. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν συνδυάζονται με ενέσιμη μεσοθεραπεία με παράγοντες που βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. Ο συνδυασμός ρόλερ και παραγόντων γίνεται σε καλά οργανωμένο ιατρικό χώρο με μέθη ή γενική αναισθησία ανάλογα με την έκταση των ραγάδων. Μπορεί να επαναληφθεί μετά από 4 εβδομάδες. Απαιτούνται 3-4 συνεδρίες για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Γυναίκα

Μέλη του σώματος

Αιδείο
Γλουτοί
Κοιλιά
Μαστός
Μηροί

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Εξαρτάται από την επέμβαση

Νοσηλεία: Εξαρτάται από την επέμβαση

Αναισθησία: Εξαρτάται από την επέμβαση

Χρόνος Ανάρρωσης: Εξαρτάται από την επέμβαση

Αποτέλεσμα: 

Αποτελέσματα που δεν μπορούν να φέρουν ούτε η δίαιτα ούτε η άσκηση. Φυσική όψη παρόμοια με εκείνη που είχε η γυναίκα προ της εγκυμοσύνης της.