Κοιλιοπλαστική

κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει ως σκοπό να δημιουργήσει επίπεδη και σφιχτή κοιλιά. Αυτό επιτυγχάνεται με:

  1. Την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος που προκύπτει συνήθως λόγω εγκυμοσύνης, απώλειας πολλών κιλών ή γήρανσης.
  2. Την αφαίρεση του λιπώδους ιστού και
  3. Την διόρθωση της αδυναμίας ή της διάστασης των κοιλιακών μυών.

Επομένως με την κοιλιοπλαστική επιτυγχάνεται στον ίδιο χειρουργικό χρόνο αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και του λίπους, μείωση των ραγάδων και σύσφιξη των κοιλιακών μυών. Μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση και σε άλλες ανατομικές θέσεις, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ολοκληρωμένο. Η μίνι κοιλιοπλαστική είναι λιγότερο επεμβατική διαδικασία με μικρότερη χειρουργική τομή και απευθύνεται σε άτομα στα οποία η χαλάρωση του δέρματος είναι περιορισμένη μεταξύ ομφαλού και ηβικής χώρας.

Ιδανικοί Υποψήφιοι

Ιδανικοί υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι άτομα που έχουν σταθεροποιήσει το βάρος τους, άτομα που παρά την γυμναστική και την δίαιτα δεν έχουν καταφέρει να τονώσουν την κοιλιακή περιοχή η οποία είναι χαλαρή. Επιπλέον, καλό θα ήταν οι γυναίκες να έχουν ολοκληρώσει με το θέμα της εγκυμοσύνης.

Χειρουργείο

Κατά την διάρκεια της κοιλιοπλαστικής και έπειτα από προσεκτικό σχεδιασμό, γίνεται μια τομή που συνήθως κρύβεται μέσα στο εσώρουχο του ασθενούς. Η έκταση της τομής εξαρτάται από το κάθε περιστατικό. Ανασηκώνεται το χαλαρό δέρμα, αποκαλύπτονται οι χαλαρωμένοι κοιλιακοί μύες οι οποίοι συσφίγγονται με την τοποθέτηση ραμμάτων.Στη συνέχεια τεντώνεται και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος. Τοποθετούνται 2 παροχετεύσεις για την συλλογή περίσσειας των υγρών. Το δέρμα που απομένει επανατοποθετείται και συρράπτεται. Ο ομφαλός έχει ήδη απελευθερωθεί από το κοιλιακό τοίχωμα και τοποθετείται στη νέα του θέση.

Ανάρρωση

Μετεγχειρητικά

Απαραίτητη είναι η χρήση ειδικού κορσέ ο οποίος τοποθετείται μετά το χειρουργείο. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται στις επόμενες ημέρες. Επάνοδος σε φυσιολογικές δραστηριότητες σε 2 εβδομάδες. Οι ασθενείς οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την περιποίηση της περιοχής, για τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν και να λάβουν αντιβιοτική αγωγή για την πρόληψη μόλυνσης για μια εβδομάδα.

Κίνδυνοι - Επιπλοκές

Φλεγμονή, αιμάτωμα, σέρομα (συλλογή υγρού), αιμωδία δέρματος κοιλιακής χώρας, καθυστέρηση στην επούλωση του τραύματος, φλεβική θρόμβωση είναι κάποιες από τις επιπλοκές της κοιλιοπλαστικής. Η προσεκτική επιλογή του χειρουργού μπορεί να περιορίσει τις επιπλοκές.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Άντρας
Γυναίκα

Μέλη του σώματος

Κοιλιά

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: 2-4 ώρες ανάλογα με το περιστατικό

Νοσηλεία: Ανάλογα

Αναισθησία: Γενική

Αποτέλεσμα: 

Οι περισσότεροι ασθενείς αποκτούν επίπεδη και σφιχτή κοιλιά, γεγονός που τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Παρότι τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής θεωρούνται μόνιμα, υγιεινή διατροφή και άσκηση είναι απαραίτητες για την διατήρηση της νέας σιλουέτας.

Χρόνος Ανάρρωσης: 2 εβδομάδες

Σχετικό video