Μεσοθεραπεία με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο κατά την οποία χρησιμοποιούνται κύτταρα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με σκοπό την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Σε αντίθεση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία στην οποία χρησιμοποιούνται ενδοδερμικά ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν την δυνατότητα να διεγείρουν την παραγωγή των ινοβλαστών και επομένως του κολαγόνου και να ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων.

Ποιος ο μηχανισμός δράσης των αυξητικών παραγόντων;

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (Platelet Rich Plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υπο-προϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια περιέχουν τους αυξητικούς παράγοντες μέσα σε κοκκία. Με κατάλληλη διεργασία, τα αιμοπετάλια σπάνε και αποκκοκιώνονται. Αυτό σημαίνει ότι ελευθερώνονται οι αυξητικοί παράγοντες οι οποίοι διεγείρουν τα ενήλικα βλαστοκύτταρα που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα. Οι αυξητικοί παράγοντες επιπλέον διεγείρουν την αναγέννηση των κερατινοκυττάρων και των ινοβλαστών καθώς και την παραγωγή ελαστικών και κολλαγόνων ινών. Το αποτέλεσμα είναι η αισθητή βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και η όψη του πιο υγιής και πιο νεανική.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με θεραπείες όπως botox ή υαλουρονικό οξύ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με laser ή ραδιοσυχνότητες.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με το αίμα τους δεν θα πρέπει να κάνουν αυτόλογη μεσοθεραπεία. Η θεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο ήπατος, ΗIV, αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.

Θεραπεία

Γίνεται αιμοληψία 10 ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρείται το αίμα με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύεται το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Συνήθως συνιστώνται 2-3 κύκλοι συνεδριών τον χρόνο για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Ανάρρωση

Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Ήπιο πρήξιμο/οίδημα ή κάποιες εκχυμώσεις οι οποίες υποχωρούν σε 2-3 ημέρες.

Κίνδυνοι - Επιπλοκές

Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις και μολύνσεις καθώς το προϊόν δεν είναι τοξικό. Είναι απόλυτα ασφαλές ως προς την μετάδοση ασθενειών εφόσον χρησιμοποιείται το ίδιο το αίμα του ασθενούς.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Μη επεμβατικές

Μέλη του σώματος

Λαιμός
Παρειά
Χέρια

Χαρακτηριστικά

Χρόνος Ανάρρωσης: 2 - 3 ημέρες

Αποτέλεσμα: 

Καταπολέμηση ρυτίδων, Βελτίωση υφής της επιδερμίδας, Αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος και ενδογενής ενυδάτωσή του, Αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος, Ανάπλαση της επιδερμίδας στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών, Αντιμετώπιση των ουλών ακμής.