Θεραπεία Κυτταρίτιδας, Λιποδυστροφίας, Χαλάρωσης, Τοπικού πάχους

κυτταρίτιδα - λιποδυστροφία - χαλάρωση - τοπικό πάχος

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι η κληρονομικότητα, οι υποθερμιδικές δίαιτες καθώς και δίαιτες πτωχές σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, η λήψη αντισυλληπτικών, η παρατεταμένη ορθοστασία, η χρήση φαρμάκων όπως τα αγγειοδιασταλτικά και οι ανταγωνιστές καναλιών ασβεστίου, η κύηση και η γαλουχία λόγω ορμονικών μεταβολών. Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας υπάρχει διαταραχή κυρίως στη λεμφική κυκλοφορία η οποία οδηγεί σε οίδημα (πρήξιμο) της περιοχής και σε διαταραχή του τοπικού μεταβολισμού. Αυτό απλά σημαίνει πως τα λιποκύτταρα αδυνατούν να αποβάλουν αποτελεσματικά το περιεχόμενό τους (κυρίως τριγλυκερίδια) με αποτέλεσμα να αυξάνουν σε όγκο. Επιπλέον, λόγω της κακής κυκλοφορίας και του οιδήματος, παρατηρείται αποδόμηση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενώ η αύξηση του αριθμού και του πάχους των δικτυωτών ινών οδηγεί τελικά σε ίνωση.

Στάδια

Υπάρχουν τα εξής στάδια:

Στάδιο 1: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής μόνο αν τσιμπήσουμε την περιοχή.

Στάδιο 2: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής στην όρθια στάση (οιδηματική) και,

Στάδιο 3: Όταν φαίνεται τόσο στην όρθια όσο και στην ύπτια θέση (συμπαγής).

Πως προκύπτει η χαλάρωση;

Η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να αφορά το πρόσωπο ή/και το σώμα και είναι πολυπαραγοντικής αιτιολογίας. Αυτό σημαίνει πως η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, η φωτογήρανση λόγω μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία και η κακή διατροφή μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό το φαινόμενο. Επίσης, καθώς τα χρόνια περνούν ελαττώνεται ο αριθμός και η ποιότητα των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος και ο τόνος των μυών που βρίσκονται από κάτω, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται όλος ο στηρικτικός οργανισμός του δέρματος.

Τι είναι η λιποδυστροφία;

Πρόκειται για εντοπισμένη εναπόθεση λίπους που δεν βελτιώνεται παρά την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Συνήθως οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες και είναι περισσότερο εντοπισμένη στην έξω επιφάνεια των γλουτών, στην κοιλιά, στα γόνατα.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Ποιες είναι οι αντενδείξεις, δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία; Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με διαταραχές στην ηπατική και νεφρική λειτουργία, με σακχαρώδη διαβήτη, που φέρουν βηματοδότη ή μεταλλικές προθέσεις, με ιστορικό φλεβοθρομβώσεων ή νεοπλασίας, με σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού.

Θεραπεία

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω;

Tα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνει η ανάγκη των γυναικών να βελτιώσουν την αισθητική εικόνα και τις ατέλειες του σώματός τους με όσο το δυνατό λιγότερο επεμβατικούς και ανώδυνους τρόπους. Η απάντηση στο αίτημα αυτό είναι ο συνδυασμός Laser θεραπειών, ραδιοσυχνότητας και υπερήχων που είναι συγκεντρωμένα σε ένα μηχάνημα.

Στην περίπτωση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, η χρήση του LASER έχει ως σκοπό να ενεργοποιήσει την αρτηριακή, φλεβική και λεμφική κυκλοφορία. Επιπλέον μειώνει την επανεμφάνιση του οιδήματος στην περιοχή και αυξάνει την δραστηριότητα των ινοβλαστών κάτι που συμβάλει και στην ελάττωση της χαλαρότητας του δέρματος. Από την άλλη, οι ραδιοσυχνότητες δημιουργούν ένα θερμικό φαινόμενο στο χόριο, γεγονός που συνεπάγεται διέγερση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης και επαναδιαμόρφωση αυτών. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το δέρμα στην περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία γίνεται πιο σφριγγηλό και πιο ανανεωμένο. Οι υπέρηχοι, που στην ουσία είναι ακουστικά κύματα στοχεύουν στη μερική διάσπαση της μεμβράνης των λιποκυττάρων και στην έξοδο του περιεχομένου τους (κυρίως τριγλυκερίδια). Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνεται αισθητά το μέγεθός τους, η τοπική μικροκυκλοφορία και επομένως το οίδημα της περιοχής. Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις κυτταρίτιδας προχωρημένου σταδίου.

Η νέα τεχνολογία που περιγράφετε μπορεί να εφαρμοστεί και στο πρόσωπο;

Ασφαλώς. Σε γυναίκες που έχουν επιθυμούν να αποκτήσουν ξανά το περίγραμμα του προσώπου και να δουν το δέρμα τους πιο σφριγγηλό και πιο ανανεωμένο, χωρίς χειρουργικό νυστέρι, η νέα τεχνολογία μπορεί να δώσει τη λύση με ασφάλεια. Στην περίπτωση αυτή, ο συνδυασμός υπερήχων και ραδιοσυχνότητας εξασφαλίζει πολύ καλά αποτελέσμα.

Ανάρρωση

Είναι επώδυνη θεραπεία και πόσες συνεδρίες απαιτούνται; Είναι μια ανώδυνη θεραπεία με μορφή μασάζ. Η διάρκεια της συνεδρίας και τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν ποικίλλουν, καθώς η κάθε θεραπεία είναι εξατομικευμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε περιστατικού ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό και ο ασθενής είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τη νέα του εικόνα. Συνήθως για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους απαιτούνται 2 συνεδρίες την εβδομάδα για 4-6 εβδομάδες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα απαλλαγμένο σε μεγάλο βαθμό από την ενοχλητική όψη της κυτταρίτιδας, λείο, σφιχτό και καλοσμιλεμένο.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Μη επεμβατικές

Μέλη του σώματος

Γλουτοί
Γόνατα
Μηροί

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Ανάλογα με το περιστατικό

Χρόνος Ανάρρωσης: Στιγμιαία

Αποτέλεσμα: 

Αισθητή βελτίωση του μεγέθους, της τοπικής μικρο κυκλοφορίας και επομένως του οιδήματος της περιοχής που θεραπεύεται με τις νέες αυτές μεθόδους.

Άλλες Υπηρεσίες