Υαλουρονικό Οξύ

υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα, στις αρθρώσεις και στους οφθαλμούς. Ο ρόλος του είναι :

  1. Να συγκρατεί  νερό εως και 1000 φορές το βάρος του. Με τον τρόπο αυτό, προσδίδει όγκο και συγχρόνως ενυδατώνει τους ιστούς.
  2. Λίπανση του δέρματος και διατήρηση ελαστικότητας. Ένα  μόριο υαλουρονικού μπορεί να αυξήσει τον όγκο του 18 – 20 φορές.
  3. Προστασία του δέρματος. Παράγει κολλαγόνο και νέα κύτταρα.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Όσοι με την πάροδο του χρόνου πάσχουν από απώλεια του υαλουρονικού σε συνδυασμό με την ελάττωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης και έχουν ως αποτέλεσμα:

  • Το δέρμα να  γίνεται πιο λεπτό και πιο αφυδατωμένο και να χάνει τον όγκο του,
  • Να δημιουργούνται ρυτίδες  γύρω από τα μάτια και το στόμα,
  • Ο όγκος των χειλιών να  μειώνεται.

Ποιές είναι οι ενδείξεις του ενέσιμου υαλουρονικού;

Το ενέσιμο υαλουρονικό χρησιμοποιείται για γέμισμα ρυτίδων (ρινοχειλικές, ρυτίδες γύρω από το μάτι και γύρω από το στόμα, μεσόφρυο) για αύξηση του όγκου των χειλέων καθώς και για να αντικαταστήσει την απώλεια όγκου στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι το πρόσωπο να φαίνεται πιο νεανικό και οι ρυτίδες να είναι απαλότερες. Το υλικό είναι σε μορφή gel, είναι απορροφήσιμο και δεν απαιτείται να προηγηθεί δερματική δοκιμασία αλλεργίας καθώς δεν είναι ζωϊκής προέλευσης.

Θεραπεία

Πώς γίνεται η εφαρμογή του υλικού και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Ανάλογα με την κλινική εικόνα, ο ιατρός επιλέγει τα σημεία εφαρμογής και τοποθετεί  τοπική αναισθητική κρέμα για περίπου 20 λεπτά. Με μια λεπτή βελόνα γίνεται η έγχυση του υλικού στο χόριο αν και το επίπεδο της έγχυσης εξαρτάται από την ανατομική θέση και το βάθος της ρυτίδας. Η διαδικασία είναι σύντομη και ασφαλής αν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρό. 

Ανάρρωση

Μετά την εφαρμογή η περιοχή μπορεί να εμφανίζει ήπια ερυθρότητα και οίδημα που θα εξαφανιστούν στις επόμενες ώρες. Για τις επόμενες  48 ώρες πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση σε έντονο κρύο και ζέστη.  Τα τελικά αποτελέσματα αξιολογούνται μετά από μια εβδομάδα. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 12 μήνες.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Μη επεμβατικές

Μέλη του σώματος

Μαστός
Παρειά

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Λίγα λεπτά

Χρόνος Ανάρρωσης: 48 ώρες

Αποτέλεσμα: 

Το αποτέλεσμα είναι μια πιο φρέσκια και νεανική όψη.