Υγρό Face lift

Υγρό facelift

Στις μέρες μας, η ανανέωση του προσώπου επιτυγχάνεται με την εφαρμογή λιγότερο επεμβατικών, ενέσιμων μεθόδων που δεν απαιτούν χειρουργείο, είναι απλές και σύντομες ενώ συγχρόνως δίνουν ένα φυσικό και ασφαλές αποτέλεσμα που είναι ορατό σε λίγες μόνο ημέρες. Εφαρμόζονται στο ιατρείο, διαρκούν λίγα λεπτά της ώρας, είναι σχετικά ανώδυνες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ποιά είναι τα αίτια της Γήρανσης; Mε την πάροδο της ηλικίας, παράγοντες όπως η μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης (κυρίως στις γυναίκες), η ελάττωση του ρυθµού αναπαραγωγής των κυττάρων του δέρµατος, η επίδραση της βαρύτητας, η ατροφία του υποδορίου λίπους, η οστική απορρόφηση και η συνεχής σύσπαση των μυών, συντελούν στη δημιουργία ρυτίδων και γραμμών έκφρασης. Επιπλέον, εξωγενείς παράγοντες όπως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα συμβάλουν στο σχηματισμό ρυτίδων ενώ συγχρόνως το πρόσωπο να αρχίζει να χάνει τον όγκο και το περίγραμμά του.

Τι είναι;

Η ανόρθωση του προσώπου χωρίς νυστέρι (liquid facelift), γίνεται με τη χρησιμοποίηση υαλουρονικού οξέος σε όλο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένες περιοχές με σκοπό:

  1. Να μειωθούν οι ρυτίδες, οι γραμμές της έκφρασης και οι πτυχές που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο, και,
  2. Να αποκατασταθεί ο όγκος που λείπει ώστε το πρόσωπο να αποκτήσει ξανά το περίγραμμά του και να φαίνεται πιο φρέσκο, νεανικό και ξεκούραστο.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης, που φυσιολογικά βρίσκεται έξω από τα κύτταρα και ο ρόλος του είναι να συγκρατεί νερό 1000 φορές περισσότερο από τον όγκο του. Ο τρόπος δημιουργίας του ενέσιμου σκευάσματος υαλουρονικού οξέος είναι τέτοιος που αποκλείει τις αλλεργικές αντιδράσεις και η εφαρμογή του δεν απαιτεί δερματικές δοκιμασίες γεγονός που συνεπάγεται πως είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις η χρησιμοποίηση του Βotox (βοτουλινική τοξίνη) είναι απαραίτητη ώστε τα αποτελέσματα να διαρκέσουν περισσότερο και να είναι πιο εντυπωσιακά. Ο ρόλος του Botox στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να χαλαρώσει τους μυς του προσώπου που όταν συσπώνται κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο και οδηγούν στο σχηματισμό ρυτίδων (π.χ. μέτωπο, πόδι της χήνας, ρυτίδες γύρω από το στόμα) καθώς και σε απώλεια του περιγράμματος.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Το υγρό facelift αποτελεί μια εναλλακτική διαδικασία με θεαματικά αποτελέσματα για τα άτομα που θέλουν να δείχνουν νεότερα και ανανεωμένα χωρίς να χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του χειρουργείου. Η διαδικασία διαρκεί λίγη ώρα χωρίς να αφήνει ουλές και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη ημέρα ή ακόμα και την ίδια ημέρα στις δραστηριότητές του. Η εφαρμογή της μεθόδου δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα, πιο ανορθωμένο και πιο νεανικό πρόσωπο. Μπορεί να εφαρμοστεί σε μια συνεδρία σε όλο το πρόσωπο (π.χ. μέτωπο, ζυγωματικά, ρινοχειλικές, χείλη, περίγραμμα προσώπου) και κοστίζει πολύ λιγότερο από το κλασικό χειρουργικό facelift.

Θεραπεία

Τοποθετείται αναισθητική κρέμα στις συγκεκριμένες περιοχές που θα εφαρμοστεί η μέθοδος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού (εντόπιση και βάθος ρυτίδων, βαθμός της απώλειας όγκου και περιγράμματος) γίνεται η επιλογή των κατάλληλων εμφυτευμάτων που θα μπορέσουν να δώσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ανάρρωση

Ένα ήπιο οίδημα και ερυθρότητα σε ορισμένες περιοχές μπορεί να εμφανιστεί και υποχωρεί τις επόμενες ώρες. O ασθενής επανέρχεται στο ιατρείο μετά από δέκα ημέρες για επανεκτίμηση του αποτελέσματος και για πιθανή συμπλήρωση υλικού. Το αποτέλεσμα διαρκεί 12-18 μήνες οπότε και μπορεί να επαναληφθεί. Η θεραπεία είναι εξειδικευμένη ώστε ο τύπος και η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και οι περιοχές που θα εφαρμοστούν, να ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Συνοπτικά

Κατηγορία

Μη επεμβατικές

Μέλη του σώματος

Λαιμός
Μέτωπο
Παρειά
Πιγούνι
Χείλη

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Λίγη ώρα

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγες ώρες

Αποτέλεσμα: 

Θεαματικά αποτελέσματα για τα άτομα που θέλουν να δείχνουν νεότερα και ανανεωμένα χωρίς να χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του χειρουργείου.

Άλλες Υπηρεσίες