• Η γέννηση ενός παιδιού είναι από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Η ανατροφή του από την άλλη, απαιτεί πολύωρη και ουσιαστική ενασχόληση. Με τον τρόπο αυτό πολλές γυναίκες παραμελούν τον εαυτό τους γιατί ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός και γιατί το μεγάλωμα των παιδιών είναι πάνω από όλα. Όπως και να έχει, οι εγκυμοσύνες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο σώμα.

  • Η αυξητική στήθους είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει ως σκοπό να ενισχύσει το μέγεθος και το σχήμα των γυναικείων μαστών. Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που:

  • Η ανόρθωση στήθους ή αλλιώς μαστοπηξία, είναι η χειρουργική διαδικασία με την οποία οι πτωτικοί μαστοί ανορθώνονται με την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και την επανατοποθέτηση της θηλής και του μαζικού αδένα στη νέα θέση. Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η βαρύτητα, η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος είναι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην χαλάρωση και την πτώση του στήθους.

  • Εφαρμόζεται σε γυναίκες με μεγάλο στήθος που στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργεί προβλήματα στη σπονδυλική στήλη (κύφωση) και στη στάση του σώματος, άλγος στον αυχένα και στην πλάτη, αναπνευστικά προβλήματα καθώς και συχνούς ερεθισμούς του δέρματος. Χειρουργικά αφαιρείται λίπος, τμήμα του μαζικού αδένα και δέρμα με σκοπό να προκύψει μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο σφιχτό στήθος.

  • Η Αφαίρεση και αντικατάσταση ενθεμάτων επίσης λἐγεται "REVISION" ενθεμάτων (αναθεώρηση). Η αυξητική στήθους αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις στον τομέα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή και κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια στο χρόνο με ελάχιστες επιπλοκές.

  • Είναι γνωστό πως δεν υφίσταται απόλυτη συμμετρία στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου ο ένας μαστός είναι εμφανώς πιο μικρός ή πιο μεγάλος σε σχέση με τον άλλο μαστό, γεγονός που δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα ιδίως σε νεαρές γυναίκες για τις οποίες ο μαστός αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας.

  • Παχύσαρκοι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε βαριατρικές επεμβάσεις (π.χ. γαστρικό by-pass, τοποθέτηση δακτυλίου) και αφού έχουν επιτέλους αποκτήσει το επιθυμητό βάρος έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σώμα που είναι αδυνατισμένο μεν αλλά συγχρόνως χαλαρό. Στη φάση αυτή ο πλαστικός χειρουργός αναλαμβάνει να επαναδιαμορφώσει το σώμα με μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.