Liquid Facelift

Στις μέρες μας, η ανανέωση του προσώπου επιτυγχάνεται με την εφαρμογή λιγότερο επεμβατικών, ενέσιμων μεθόδων που δεν απαιτούν χειρουργείο, είναι απλές και σύντομες ενώ συγχρόνως δίνουν ένα φυσικό και ασφαλές αποτέλεσμα που είναι ορατό σε λίγες μόνο ημέρες. Εφαρμόζονται στο ιατρείο, διαρκούν λίγα λεπτά της ώρας, είναι σχετικά ανώδυνες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ποιά είναι τα αίτια της Γήρανσης; Mε την πάροδο της ηλικίας, παράγοντες όπως η μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης (κυρίως στις γυναίκες), η ελάττωση του ρυθµού αναπαραγωγής των κυττάρων του δέρµατος, η επίδραση της βαρύτητας, η ατροφία του υποδορίου λίπους, η οστική απορρόφηση και η συνεχής σύσπαση των μυών, συντελούν στη δημιουργία ρυτίδων και γραμμών έκφρασης. Επιπλέον, εξωγενείς παράγοντες όπως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα συμβάλουν στο σχηματισμό ρυτίδων ενώ συγχρόνως το πρόσωπο να αρχίζει να χάνει τον όγκο και το περίγραμμά του.

 

Συνοπτικά


Σημεία Εφαρμογής

Λαιμός
Μέτωπο
Παρειά
Πιγούνι
Χείλη

Διάρκεια επέμβασης: 15-20 λεπτά

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγες ώρες

Θεαματικά αποτελέσματα για τα άτομα που θέλουν να δείχνουν νεότερα και ανανεωμένα χωρίς να χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του χειρουργείου.

Τι είναι;

Η ανόρθωση του προσώπου χωρίς νυστέρι (liquid facelift), γίνεται με τη χρησιμοποίηση υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης σε όλο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένες περιοχές με σκοπό:

 1. Να μειωθούν οι ρυτίδες, οι γραμμές της έκφρασης και οι πτυχές που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο, και,
 2. Να αποκατασταθεί ο όγκος που λείπει ώστε το πρόσωπο να αποκτήσει ξανά το περίγραμμά του και να φαίνεται πιο φρέσκο, νεανικό και ξεκούραστο.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης, που φυσιολογικά βρίσκεται έξω από τα κύτταρα και ο ρόλος του είναι να συγκρατεί νερό 1000 φορές περισσότερο από τον όγκο του. Ο τρόπος δημιουργίας του ενέσιμου σκευάσματος υαλουρονικού οξέος είναι τέτοιος που αποκλείει τις αλλεργικές αντιδράσεις και η εφαρμογή του δεν απαιτεί δερματικές δοκιμασίες γεγονός που συνεπάγεται πως είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις η χρησιμοποίηση της Νευροτοξίνης (βοτουλινική τοξίνη) είναι απαραίτητη ώστε τα αποτελέσματα να διαρκέσουν περισσότερο και να είναι πιο εντυπωσιακά. Ο ρόλος της Νευροτοξίνης στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να χαλαρώσει τους μυς του προσώπου που όταν συσπώνται κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο και οδηγούν στο σχηματισμό ρυτίδων (π.χ. μέτωπο, πόδι της χήνας, ρυτίδες γύρω από το στόμα) καθώς και σε απώλεια του περιγράμματος.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Το υγρό facelift αποτελεί μια εναλλακτική διαδικασία με θεαματικά αποτελέσματα για τα άτομα που θέλουν να δείχνουν νεότερα και ανανεωμένα χωρίς να χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του χειρουργείου. Η διαδικασία διαρκεί λίγη ώρα χωρίς να αφήνει ουλές και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη ημέρα ή ακόμα και την ίδια ημέρα στις δραστηριότητές του. Η εφαρμογή της μεθόδου δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα, πιο ανορθωμένο και πιο νεανικό πρόσωπο. Μπορεί να εφαρμοστεί σε μια συνεδρία σε όλο το πρόσωπο (π.χ. μέτωπο, ζυγωματικά, ρινοχειλικές, χείλη, περίγραμμα προσώπου) και κοστίζει πολύ λιγότερο από το κλασικό χειρουργικό facelift.

Θεραπεία

Τοποθετείται αναισθητική κρέμα στις συγκεκριμένες περιοχές που θα εφαρμοστεί η μέθοδος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού (εντόπιση και βάθος ρυτίδων, βαθμός της απώλειας όγκου και περιγράμματος) γίνεται η επιλογή των κατάλληλων εμφυτευμάτων που θα μπορέσουν να δώσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ανάρρωση

Ένα ήπιο οίδημα και ερυθρότητα σε ορισμένες περιοχές μπορεί να εμφανιστεί και υποχωρεί τις επόμενες ώρες. O ασθενής επανέρχεται στο ιατρείο μετά από δέκα ημέρες για επανεκτίμηση του αποτελέσματος και για πιθανή συμπλήρωση υλικού. Το αποτέλεσμα διαρκεί 12-18 μήνες οπότε και μπορεί να επαναληφθεί. Η θεραπεία είναι εξειδικευμένη ώστε ο τύπος και η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και οι περιοχές που θα εφαρμοστούν, να ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

 

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα, στις αρθρώσεις και στους οφθαλμούς. Ο ρόλος του είναι :

 1. Να συγκρατεί  νερό εως και 1000 φορές το βάρος του. Με τον τρόπο αυτό, προσδίδει όγκο και συγχρόνως ενυδατώνει τους ιστούς.
 2. Λίπανση του δέρματος και διατήρηση ελαστικότητας. Ένα  μόριο υαλουρονικού μπορεί να αυξήσει τον όγκο του 18 – 20 φορές.
 3. Προστασία του δέρματος. Παράγει κολλαγόνο και νέα κύτταρα.

Συνοπτικά


Σημεία Εφαρμογής

Μαστός
Παρειά
 

Χαρακτηριστικά

 

Διάρκεια επέμβασης: Λίγα λεπτά

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγες ώρες

Αποτέλεσμα:  Φρέσκια και νεανική όψη

 

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Όσοι με την πάροδο του χρόνου πάσχουν από απώλεια του υαλουρονικού σε συνδυασμό με την ελάττωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης και έχουν ως αποτέλεσμα:

 • Το δέρμα να  γίνεται πιο λεπτό και πιο αφυδατωμένο και να χάνει τον όγκο του,
 • Να δημιουργούνται ρυτίδες  γύρω από τα μάτια και το στόμα,
 • Ο όγκος των χειλιών να  μειώνεται.

Ποιές είναι οι ενδείξεις του ενέσιμου υαλουρονικού;

Το ενέσιμο υαλουρονικό χρησιμοποιείται για γέμισμα ρυτίδων (ρινοχειλικές, ρυτίδες γύρω από το μάτι και γύρω από το στόμα, μεσόφρυο) για αύξηση του όγκου των χειλέων καθώς και για να αντικαταστήσει την απώλεια όγκου στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι το πρόσωπο να φαίνεται πιο νεανικό και οι ρυτίδες να είναι απαλότερες. Το υλικό είναι σε μορφή gel, είναι απορροφήσιμο και δεν απαιτείται να προηγηθεί δερματική δοκιμασία αλλεργίας καθώς δεν είναι ζωϊκής προέλευσης.

Πώς γίνεται η εφαρμογή του υλικού και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Ανάλογα με την κλινική εικόνα, ο ιατρός επιλέγει τα σημεία εφαρμογής και τοποθετεί  τοπική αναισθητική κρέμα για περίπου 20 λεπτά. Με μια λεπτή βελόνα γίνεται η έγχυση του υλικού στο χόριο αν και το επίπεδο της έγχυσης εξαρτάται από την ανατομική θέση και το βάθος της ρυτίδας. Η διαδικασία είναι σύντομη και ασφαλής αν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρό.

Ανάρρωση

Μετά την εφαρμογή η περιοχή μπορεί να εμφανίζει ήπια ερυθρότητα και οίδημα που θα εξαφανιστούν στις επόμενες ώρες. Για τις επόμενες  48 ώρες πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση σε έντονο κρύο και ζέστη.  Τα τελικά αποτελέσματα αξιολογούνται μετά από μια εβδομάδα. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 12 μήνες.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με Πλάσμα

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο κατά την οποία χρησιμοποιούνται κύτταρα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με σκοπό την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Σε αντίθεση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία στην οποία χρησιμοποιούνται ενδοδερμικά ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν την δυνατότητα να διεγείρουν την παραγωγή των ινοβλαστών και επομένως του κολαγόνου και να ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων.

Συνοπτικά


Σημεία Εφαρμογής

Λαιμός
Παρειά
Χέρια
 

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια θεραπείας: 20 λεπτά

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγες ώρες

Αποτέλεσμα: 

Καταπολέμηση ρυτίδων, Βελτίωση υφής της επιδερμίδας, Αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος και ενδογενής ενυδάτωσή του, Αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος, Ανάπλαση της επιδερμίδας στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών, Αντιμετώπιση των ουλών ακμής.

 

Ποιος ο μηχανισμός δράσης των αυξητικών παραγόντων;

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (Platelet Rich Plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υπο-προϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια περιέχουν τους αυξητικούς παράγοντες μέσα σε κοκκία. Με κατάλληλη διεργασία, τα αιμοπετάλια σπάνε και αποκκοκιώνονται. Αυτό σημαίνει ότι ελευθερώνονται οι αυξητικοί παράγοντες οι οποίοι διεγείρουν τα ενήλικα βλαστοκύτταρα που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα. Οι αυξητικοί παράγοντες επιπλέον διεγείρουν την αναγέννηση των κερατινοκυττάρων και των ινοβλαστών καθώς και την παραγωγή ελαστικών και κολλαγόνων ινών. Το αποτέλεσμα είναι η αισθητή βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και η όψη του πιο υγιής και πιο νεανική.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με θεραπείες όπως η βοτουλινική τοξίνη ή υαλουρονικό οξύ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με laser ή ραδιοσυχνότητες.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με το αίμα τους δεν θα πρέπει να κάνουν αυτόλογη μεσοθεραπεία. Η θεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο ήπατος, ΗIV, αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.

Θεραπεία

Γίνεται αιμοληψία 10 ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρείται το αίμα με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύεται το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Συνήθως συνιστώνται 2-3 κύκλοι συνεδριών τον χρόνο για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Ανεπιθύμητες Ενέργειες

Ήπιο πρήξιμο/οίδημα ή κάποιες εκχυμώσεις οι οποίες υποχωρούν σε 2-3 ημέρες.

Αυξητική χειλιών

Τα χείλη αποτελούν για τις γυναίκες σημείο γοητείας και έκφρασης της θηλυκότητας. Για αυτό το λόγο ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν ζουμερά χείλη με όμορφο περίγραμμα και προβολή.

Συνοπτικά


 

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Λίγα λεπτά

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγες ώρες

Διάρκεια Αποτελέσματος: 6-8 μήνες

Η νέα εικόνα θα είναι όμορφα και ζουμερά χείλη χωρίς υπερβολές που θα ταιριάζουν στο πρόσωπό σας ενώ δεν θα υπάρχει αλλαγή στον τρόπο που θα τα αισθάνεστε.

 

Κατάλληλες Υποψήφιες

Γυναίκες που έχουν λεπτά χείλη και επιθυμούν να αποκτήσουν όγκο, γυναίκες με ασυμμετρία στα χείλη τους, που θέλουν να αποκτήσουν ένα όμορφο περίγραμμα, να βελτιώσουν την εμφάνιση των λεπτών ρυτίδων γύρω από το στόμα και να εξαλείψουν τα σημάδια της γήρανσης στα χείλη. Πρέπει να γίνει κατανοητό από τις υποψήφιες πως η ομορφιά του προσώπου σχετίζεται πιο πολύ με την αρμονία των χαρακτηριστικών μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει πως τα σαρκώδη χείλη δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και πως για να είναι αισθητικά άψογο το αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η συνεργασία ιατρού και ασθενή. Επομένως, έστω και μια μικρή αύξηση του όγκου σε ένα πρόσωπο με λεπτά χαρακτηριστικά μπορεί να προσδώσει θηλυκότητα και ένα αισθησιακό και αρμονικό αποτέλεσμα.

Διαδικασία

Είναι απαραίτητη η αναισθησία της περιοχής, η οποία γίνεται στο βλεννογόνο του στόματος σε συγκεκριμένες θέσεις. Υπάρχουν έτοιμα σκευάσματα υαλουρονικού που περιέχουν και ξυλοκαΐνη, δηλαδή τοπικό αναισθητικό. Η εφαρμογή γίνεται αργά και προσεκτικά για μεγαλύτερο έλεγχο του υλικού που εγχέεται και για μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά. Μετά την εφαρμογή τα χείλη θα είναι ελαφρώς πρησμένα. Το οίδημα θα υποχωρήσει στις επόμενες ώρες. Επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα οπότε μπορεί να χρειαστεί να προστεθεί επιπλέον υλικό.

Υαλουρονικό Οξύ

Το πιο ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται για την αυξητική χειλιών είναι το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος.

Αυτόλογο λίπος

Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται λίπος της ίδιας της ασθενούς το οποίο έχει συλλεχθεί από μια περιοχή του σώματός της με περίσσεια, π.χ. την κοιλιά ή τους γλουτούς. Στη συνέχεια το υλικό υφίσταται φυγοκέντρηση και μετά από επεξεργασία μπορεί να τοποθετηθεί στα χείλη. Η πρακτική αυτή είναι ασφαλής καθώς χρησιμοποιείται υλικό της ιδίας της ασθενούς και συνήθως συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση. Τα χείλη θα είναι πρησμένα για τις επόμενες ώρες. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι πως το λίπος απορροφάται σχετικά γρήγορα και θα χρειαστεί επανάληψη της μεθόδου.

Αντενδείξεις

Ενεργός φλεγμονή στην περιοχή, η λήψη φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ακμής, άτομα με νόσο του συνδετικού ιστού ή νόσο του κολλαγόνου (αν πρόκειται να προστεθεί υαλουρονικό).

Ανάρρωση

Και στις δυο περιπτώσεις, μετά την εφαρμογή τα χείλη θα είναι ελαφρώς πρησμένα. Το πρήξιμο ωστόσο υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες.

Μεσοθεραπείες

Πρόκειται για μια σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης και ανανέωσης του προσώπου και του σώματος. Εφαρμόζεται αποτελεσματικά και για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Χρησιμοποιείται η τεχνική των μικροενέσεων σε διάφορα σημεία του προσώπου, του λαιμού και του σώματος και το υλικό που χρησιμοποιείται ποικίλει και εξαρτάται από τις ανάγκες του δέρματος, την εντόπιση του προβλήματος (σώμα ή πρόσωπο) και τον τύπο του προβλήματος (γήρανση, κυτταρίτιδα, λιπόλυση, χαλάρωση).

Συνοπτικά


Σημεία Εφαρμογής

Γλουτοί
Λαιμός
Παρειά
Χέρια
 

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Εβδομαδιαίες ή μηνιαίες θεραπείες

Χρόνος Ανάρρωσης: Την ίδια μέρα

Αποτέλεσμα: Αυξάνει τον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος

 

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι τα άτομα με ιστορικό πρόσφατης νεοπλασίας, θρομβώσεων και εμφράγματος καθώς και οι περιπτώσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού.

Θεραπεία - Πρόσωπο

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο επιτυγχάνει να ενυδατώσει σε βάθος τους ιστούς που το έχουν ανάγκη και να βελτιώσει τον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού η θεραπεία μπορεί να έχει ως στόχο τη σύσφιξη, τη βαθιά ενυδάτωση, την τόνωση, την λάμψη και την ανανέωση της επιδερμίδας καθώς και την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων.
Είναι σχετικά ανώδυνη θεραπεία, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια κάθε εποχή του έτους ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του την ίδια ημέρα. Ανάλογα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται, οι συνεδρίες μπορεί να γίνονται εβδομαδιαία για ένα μήνα ή μία φορά το μήνα για 3 μήνες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες και διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόσωπο είναι ενυδατωμένο, λαμπερό, αναζωογονημένο και σφριγηλό. Η θεραπεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται για την αναζωογόνηση του ντεκολτέ και την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων στην ίδια περιοχή.

Θεραπεία - Σώμα

Η μεσοθεραπεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις κυτταρίτιδας και χαλάρωσης κυρίως σε περιοχές όπως οι γλουτοί και τα πόδια ενώ εφαρμόζεται με επιτυχία και σε περιστατικά εντοπισμένης εναπόθεσης λίπους. Επομένως τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε περιστατικού ξεχωριστά και μπορεί να περιέχουν συσφικτικούς ή λιποδιαλυτικούς παράγοντες. Επιπλέον της αποδόμησης των λιποκυττάρων, βελτιώνεται σημαντικά και η τοπική μικροκυκλοφορία. Απαιτούνται 6-8 εβδομαδιαίες συνεδρίες για ολοκληρωμένη θεραπεία. Επίσης η μεσοθεραπεία είναι κατάλληλη και για την αναζωογόνηση των χεριών.

Ανάρρωση

Είναι σχετικά ανώδυνη θεραπεία, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια κάθε εποχή του έτους ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του την ίδια ημέρα.

Laser

Η ανανέωση του προσώπου με μη χειρουργικές μεθόδους είναι ένα αίτημα που προβάλλεται ολοένα και πιο συχνά ιδίως από τις εργαζόμενες γυναίκες που πρέπει να ανταποκριθούν σε πολλές και διαφορετικές υποχρεώσεις σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει χρόνος για μεγάλα διαστήματα αποθεραπείας και αποχής από τις δραστηριότητές τους. Η ιδανική λύση στις περιπτώσεις αυτές, είναι το Laser.

Συνοπτικά


Σημεία Εφαρμογής

Βραχίονες
Λαιμός
Μέτωπο
Μηροί
Παρειά
Πιγούνι
Χέρια
 

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: 15 λεπτά περίπου.

Χρόνος Ανάρρωσης: 1 - 2 ημέρες.

Αποτέλεσμα: 

Το laser επιτυγχάνει την ανάπλαση του προσώπου ή ντεκολτέ σας. Το αλλοιωμένο δέρμα, και η έλλειψη σφριγηλότητας εξαφανίζονται, αποκτάτε ξανά πρόσωπο με περίγραμμα πιο νεανικό, και πιο σφιχτό, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται βελτίωση της ελαστικότητας και της υφής του δέρματος και λείανση των ρυτίδων.

 

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Κάθε γυναίκα ή άνδρας που επιθυμεί να βελτιώσει την ελαστικότητα και τον τόνο του δέρματός του, που θέλει να απαλλαγεί από τις ρυτίδες του προσώπου και του ντεκολτέ καθώς και από τις δυσχρωσίες και τις καφέ κηλίδες. Η θεραπεία είναι κατάλληλη και αποτελεσματική και για ώριμες ηλικίες, με πιο βαθιές και έντονες ρυτίδες αλλά και με μεγαλύτερες ανάγκες, που θέλουν να αποφύγουν την χειρουργική παρέμβαση. Μπορεί να εφαρμοστεί επιπλέον στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στο ντεκολτέ και στα χέρια που εμφανίζουν καφέ κηλίδες και έντονα σημεία γήρανσης. Οι θεραπείες μπορούν να γίνουν και σε άνδρες.

Μηχανισμός δράσης

Το SmartXide2 DOT/RF DEKA έχει αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία καθώς συνδυάζει τη χρήση ενός laser CO2 με ραδιοσυχνότητες. Αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα είναι μοναδικά. Οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν την καταλληλότερη μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Πρόκειται για ενέργεια που όταν διοχετεύεται μέσω των ιστών μετατρέπεται σε θερμότητα η οποία με την σειρά της οδηγεί σε αλλαγές της δομής των κολλαγόνων ινών που τελικά ρικνώνονται με τελικό αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος. Συγχρόνως, το CO2 laser, διεγείρει θερμικά το χόριο με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων ινών κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα φαίνεται στο περίγραμμα του προσώπου που είναι πιο νεανικό και πιο σφιχτό ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται βελτίωση της ελαστικότητας και της υφής του δέρματος και λείανση των ρυτίδων.

Ανάρρωση

Τοποθετείται τοπική αναισθητική κρέμα μισή ώρα πριν τη εφαρμογή της θεραπείας η οποία διαρκεί περίπου δεκαπέντε λεπτά για το πρόσωπο και το ντεκολτέ.

Μετά την θεραπεία

Αμέσως μετά εφαρμόζεται ειδική καταπραϋντική μάσκα για πέντε λεπτά. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του σε 1-2 ημέρες ανάλογα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται. Οι συνεδρίες που απαιτούνται εξαρτώνται κυρίως από τις ανάγκες του δέρματος και τον επιθυμητό στόχο αλλά συνήθως είναι από 2 - 4 (Μέσος όρος: 3) Το δέρμα αμέσως μετά τη θεραπεία θα παρουσιάζει ήπια ερυθρότητα και οίδημα που θα υποχωρήσουν σταδιακά.

Κίνδυνοι - Επιπλοκές

Η ασθενής πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες, να αποφύγει την έκθεση στον ήλιο καθώς μπορεί να δημιουργηθούν αλλαγές στο χρώμα του δέρματος τοπικά (καφέ κηλίδες) αλλά και να ενυδατώνει σχολαστικά το δέρμα της.

Βοτουλινική τοξίνη

Πρόκειται για μια πρωτεϊνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. Ο μηχανισμός δράσης είναι να χαλαρώνει τον μυ που όταν συσπάται δημιουργεί τις ρυτίδες. Το πρόσωπο μετά τη θεραπεία διατηρεί τις εκφράσεις ενώ συγχρόνως φαίνεται πιο νεανικό και πιο ξεκούραστο.

Σημεία έγχυσης της βοτουλινικής τοξίνης

Η ανατομική θέση, ο αριθμός των εγχύσεων και η συγκέντρωση του υλικού που θα εφαρμοστεί εξατομικεύεται ανάλογα με την κλινική εικόνα.

Συνοπτικά


Σημεία Εφαρμογής

Λαιμός
Μάτια
Μέτωπο
Φρύδια
Χείλη
 

Χαρακτηριστικά

Διάρκεια επέμβασης: Λίγα λεπτά

Χρόνος Ανάρρωσης: Λίγα λεπτά

Αποτέλεσμα: 

Τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες οπότε και θα χρειαστεί επανάληψη της εφαρμογής. Σε περίπτωση που το άτομο δεν ενδιαφέρεται να το επαναλάβει, οι ρυτίδες δεν θα χειροτερεύσουν, απλά η κλινική εικόνα θα είναι ίδια με εκείνη προ της εφαρμογής του υλικού.

 

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν ή να εξαλείψουν ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο, στο πόδι της χήνας, στο στόμα και το λαιμό. H βοτουλινική τοξίνη δεν εφαρμόζεται σε γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο κύησης ή γαλουχίας, σε άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις (S. Lambert-Eaton, Μυασθένεια Gravis, ΑLS), σε περιπτώσεις με γνωστή υπερευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά και όταν υπάρχει ενεργός φλεγμονή στο σημείο της έγχυσης του υλικού.

Θεραπεία

Σε ποιές περιοχές και με τι τρόπο εφαρμόζεται; Η εφαρμογή γίνεται με μια πολύ λεπτή βελόνα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου με σκοπό να χαλαρώσει ο συγκεκριμένος μυς που είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση των ρυτίδων. Ο ιατρός οφείλει να γνωρίζει καλά την ανατομία της περιοχής ώστε τα αποτελέσματα να είναι άριστα. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά, είναι σχετικά ανώδυνη και ασφαλής.

Περιοχές Εφαρμογής

 • Το μέτωπο: Οι οριζόντιες γραμμές του μετώπου δημιουργούνται από την ανύψωση των φρυδιών, όταν δηλαδή οι μετωπιαίοι μυς συσπώνται. Η εφαρμογή του υλικού σε ορισμένα σημεία έχει ως αποτέλεσμα οι μυς να χαλαρώσουν και οι ρυτίδες του μετώπου να μειωθούν αισθητά ή να εξαφανιστούν.
 • Το μεσόφρυο: Οι κάθετες γραμμές που υπάρχουν ανάμεσα στα φρύδια και επιδεινώνονται όταν συνοφρυονόμαστε μπορούν να εξαλειφθούν τελείως με την χρήση της βοτουλινικής τοξίνης και με στόχο τον επισκύνιο, τον πυραμοειδή και μέρος του σφιγγκτήρα των βλεφάρων.
 • Περιοθφάλμια περιοχή: Οι ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και οι οποίες γίνονται πιο ορατές όταν χαμογελάμε, δημιουργούνται λόγω της δράσης του σφιγκτήρα των βλεφάρων. Η βοτουλινική τοξίνη μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες και να προσφέρει ένα βλέμμα πιο νεανικό.
 • Άνω χείλος: Η εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση του σφιγκτήρα του στόματος και επομένως την μείωση των ρυτίδων του καπνιστή. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε άτομα που όταν χαμογελάνε φαίνονται τα ούλα τους.
 • Κάτω χείλος: Στην περιοχή αυτή η εφαρμογή του υλικού στοχεύει τον καθελκτήρα της γωνίας του στόματος ο οποίος όταν συσπάται κάνει το άτομο να φαίνεται κουρασμένο και θλιμμένο. Με τη βοτουλινική τοξίνη, ο μυς χαλαρώνει και η γωνία του στόματος ανεβαίνει.
 • Λαιμός: Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης χαλαρώνει το μυώδες πλάτυσμα που δημιουργεί τις ρυτίδες στο λαιμό και ευθύνεται για την απώλεια του περιγράμματος ( Nefertiti Lift). Για τη συγκεκριμένη ανατομική θέση, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά με την επιλογή των κατάλληλων περιστατικών.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται σε 3-7 ημέρες από την εφαρμογή και το τελικό σε 15 ημέρες οπότε και θα πρέπει να γίνει μια επανεκτίμηση από τον ιατρό.

Ανάρρωση

Οι επιπλοκές είναι συνήθως τοπικές, παροδικές και αναστρέψιμες. Περιλαμβάνουν: Ερυθρότητα, εκχύμωση στο σημείο της έγχυσης, ήπια κεφαλαλγία μικρής διάρκειας. Η προσωρινή πτώση των οφρύων ή των βλεφάρων είναι σπανιότερες.

Τηλέφωνο Ιατρού

6980 627460

6932 660840

Λεωφ. Κηφισίας 49, Μαρούσι

Περσεφόνης 15, Ελευσίνα

Email Ιατρού

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με την Ιατρό για ραντεβού

7 + 8 =

Plastic Surgery Newsletter

Εγγραφείτε στα νέα μας για να λαμβάνετε πληροφορίες και τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική.

8 + 2 =