Δρ. Κατερίνα Σακελλαρίου

Βιογραφικό

Εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία

 

H Δρ. Αικατερίνη Σακελλαρίου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό “Λίαν Καλώς” (8.2). Εργάστηκε ως άμισθος συνεργάτης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου απέκτησε μεγάλη εμπειρία στον τομέα της Αισθητικής αλλά και της Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου ασχολήθηκε με την Χειρουργική Ογκολογία και την αντιμετώπιση τραυματικών κακώσεων και εγκαυμάτων. Παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στη Βοστόνη και στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο τις σύγχρονες τεχνικές στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική.

Το 2009 ολοκλήρωσε με «Άριστα» την διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Η χρησιμοποίηση του κνημιαίου νεύρου επίμυος ως μόσχευμα αγωγής για την διατομή του περονιαίου». Πρόκειται για μια μελέτη με ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον καθώς οι διατομές των περιφερικών νεύρων αποτελούν μέχρι σήμερα ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα στην αποκατάσταση. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ενεργά σε ερευνητικά πρωτόκολλα με θέμα τον ρόλο της διπλής τελικοπλάγιας συρραφής στη γεφύρωση μεγάλων νευρικών ελλειμμάτων και τη συμμετοχή της ερυθροποιητίνης στην αξονική αναγέννηση.

Επιβραβεύσεις και άλλες Δραστηριότητες

Έχει βραβευτεί σε 3 Πανελλήνια Συνέδρια με θέματα:

  • «Ανακατασκευή σύνθετου ελλείμματος της περιοχής της ποδοκνημικής και των μεταταρσίων με τον ελεύθερο οστεομυοδερματικό κρημνό της περόνης»,
  • «Αποκατάσταση ακρωτηριασμών των ακροδακτύλων με χρησιμοποίηση του ραχιαίου ομοδακτυλικού νησιδωτού κρημνού» και,
  • «Αντιμετώπιση καταγμάτων γναθοπροσωπικής χώρας»

Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια μικροχειρουργικής.

Οι Δημοσιεύσεις της

Έχει δημοσιεύσει σε πολλά καταξιωμένα διεθνή έγκριτα περιοδικά – Μicrosurgery, International Surgery, Clinical Neurology and Neurosurgery, Journal of Neuroscience Methods, Dermatologic Surgery – και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια .

Οι Συνεργασίες της

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Τηλέφωνο Ιατρού

6980 627460

6932 660840

Λεωφ. Κηφισίας 49, Μαρούσι

Περσεφόνης 15, Ελευσίνα

Email Ιατρού

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με την Ιατρό για ραντεβού

5 + 2 =

Plastic Surgery Newsletter

Εγγραφείτε στα νέα μας για να λαμβάνετε πληροφορίες και τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική.

8 + 4 =